Sponging color-Folosirea buretelui

De la aspectul delicat, ușor pătat al porțelanurilor vechi, la cel dramatic al finisajelor rustice în piatră, folosirea buretelui este una dintre cele mai simple tehnici de finisare. Pentru o impresie de adâncime folosește un lac colorat din aceeași familie de culori ca baza aleasă, care să nu fie mai închis de două nuanțe față de bază. Pentru un aspect mai îndrăzneț, alege unul sau două lacuri din familii de culori diferite față de culoarea de bază.

Tehnica prin adiție

Primul pas:

Aplicați culoarea de bază aleasă pe peretele pregătit corespunzător. Studiază indicațiile de pe etichetă pentru timpul de uscare adecvat.

Pasul al doilea:

Prepară amestecul de lacuri.

Adăugarea lacului cu ajutorul buretelui:

Umezește un burete de mare cu apă. Stoarce excesul de apă până când buretele este ușor umed. Înmoaie buretele în amestecul de lac. Scutură excesul de lac de pe burete. Începând dintr-un colț de sus împroașcă ușor culoarea în mod aleatoriu într-un perimetru de aproximativ 120 pe 120 cm. Fără a mai adăuga amestec pe burete, umple spațiul dintre aplicările inițiale. Această metodă asigură obținerea unui finisaj uniform pe toată suprafața peretelui. Repetă metoda.

Tehnica prin îndepartare

Primul pas:

Aplică baza colorată aleasă pe peretele pregătit corespunzător. Studiază indicațiile de pe etichetă pentru timpul de uscare adecvat.

Pasul al doilea:

Prepară amestecul de lacuri. Îndepărtarea lacului cu ajutorul buretelui – aplică amestecul de lac începând din colțul de sus al peretelui, lucrând dinspre tavan spre podea, pe arii de aproximativ 60 pe 60 cm (se poate aplica fie cu pensula, fie cu trafaletul). Ia un burete de mare curat, umezește-l și începe să tragi lacul de pe perete. Clătește buretele cu apă curată și stoarce-l frecvent.

Menține marginea umedă în permanență pentru a evita formarea tușelor prea pronunțate atunci când treci de la o porțiune la alta.

Nu uita!

Cantitățile de vopsea și dimensiunile instrumentelor necesare depind de suprafața pe care o dorești finisată în acest mod. Pentru îndrumare în ce privește cantitățile sau suportul tehnic al proiectului tău, te așteptăm în magazinele Benjamin Moore.