Spălarea culorii

Pasul 1 – Pregătirea suprafeței de vopsit

Pereții trebuie corespunzător și ulterior nivelate orice protuberanțe înainte de aplicarea vopselelor. Pentru rezultate optime, recomandăm amorsarea suprafeței cu Fresh Start® 100% Acrylic Primer înaintea aplicării bazei colorate.

Pasul 2 – Finisarea după vopsire

După prepararea amestecului de lacuri se va înmuia o cârpă moale sau un burete de mare în amestecul de lacuri. O cârpă moale va conferi un aspect mai subtil, în timp ce buretele va da un aspect mai texturat. Amestecul va fi aplicat pe perete fie la întâmplare, fie cu o mișcare circulară, în funcție de care este rezultatul pe care ți-l dorești.

Sfaturi profesionale

Pentru un aspect mai texturat lacul poate fi aplicat cu o pensulă mare. O mișcare încrucișată și tușe aleatorii vor întinde neuniform lacul pe perete astfel încât rezultatul să fie cât mai dramatic. Pentru finisare, trăsăturile prea adânci pot fi nivelate trecând ușor peste suprafață cu o pensulă curată și uscată.

Dacă dorești să finisezi în acest mod întreaga cameră, trebuie vopsiți întâi pereții opuși. Aceasta va permite uscarea corespunzătoare și evitarea murdăririi lacului proaspat la colțuri.

Pentru a obține o nuanță patinată recomandăm aplicarea unui lacmai deschis la culoare peste unul mai închis.Lucrând cu trei culori – o bază colorată, un lac colorat mai închis decât culoarea de bază și un lac și mai închis, va rezulta un finisaj cu o culoare mai adâncă și mai bogată.

Nu uita!

Cantitățile de vopsea și dimensiunile instrumentelor necesare depind de de suprafața pe care o dorești finisată în acest mod. Pentru îndrumare în ce privește cantitățile sau suportul tehnic al proiectului tău, te așteptăm în magazinele Benjamin Moore.