Tehnica prin adiție

Pasul 1 – Pregătirea pereților 

Pereții trebuie corespunzător pentru color ragging (sau patinarea culorii) și ulterior nivelate orice protuberanțe înainte de aplicarea vopselelor. Pentru rezultate optime, recomandăm amorsarea suprafeței cu Fresh Start® 100% Acrylic Primer înaintea aplicării bazei colorate.

Pasul 2 – Prepararea amestecului de vopsea

Seamestecă o parte vopsea Studio Finishes Latex Glaze (405) cu o pătrime Regal Paint, Matte Finish în nuanța pe care ați ales-o.După ce amestecul este omogen, se toarnă în tava de vopsit.

Pasul 3 – Aplicați lacul

Pentru a începe finisarea vopselei prin tehnica de ragging, se va umezi foarte puțin o cârpă și ulterior aceasta va fi modelată în palmă până începe să arate ca o minge de material. Materialul textil se scufundă apoi în amestecul de vopsea și se elimină excesul de pe materialul textil.

Începând dintr-unul din colțurile de sus, cârpa înmuiată în vopsea va fi aplicată pe perete la întâmplare. Forma materialului textil se ajustează pe toată durata procesului iar aceasta va fi schimbată în momentul supra-saturației cu vopsea.

Tehnica prin îndepărtare

Pasul 1 – Pregătirea pereților

Pereții trebuie corespunzător și ulterior nivelate orice protuberanțe înainte de aplicarea vopselelor. Pentru rezultate optime, recomandăm amorsarea suprafeței cu Fresh Start® 100% Acrylic Primer înaintea aplicării bazei colorate.

Step 2 – Prepararea amestecului de vopsea

Se amestecă o parte Studio Finishes Latex Glaze cu o parte Studio Finishes Latex Glaze Extender (dizolvant). O dată ce amestecul a devenit omogen, se adaugă o pătrime Regal Paint, Matte Finish.

Dizolvantul permite amestecului de vopsea să își păstreze proprietățile mai multă vreme în contact cu aerul înainte de aplicarea propriu-zisă.

Step 3 – Aplicarea amestecului

Începând dintr-unul din colțurile superioare, amestecul se aplică cu ajutorul unui trafalete sau a unei pensule, dinspre tavan spre podea, în secțiuni de câte un metru pătrat.

Step 4 – Pull off the Glaze

Excesul de lacse îndepărtează de pe suprafață cu ajutorul unei cârpe umede și curate. Forma materialului textil se ajustează pe toată durata procesului iar aceasta va fi schimbată în momentul supra-saturației cu vopsea.

Unelte și materiale necesare

Vopsele, lacuri și dizolvanți

  • Regal® Matte Finish
  • Studio Finishes® Latex Glaze
  • Studio Finishes Latex Glaze Extender

Unelte

  • Trafalete
  • Mănuși de latex
  • Cârpe curate
  • Pensulă de nylon/poliester
  • Tavă de vopsit
  • Bandă adezivă protectoare ( pentru margini și stolerie)
  • Apă

Nu uita!

Cantitățile de vopsea și dimensiunile instrumentelor necesare depind de de suprafața pe care o dorești finisată în acest mod. Pentru îndrumare în ce privește cantitățile sau suportul tehnic al proiectului tău, te așteptăm în magazinele Benjamin Moore.