Calculează suprafața online:

Tipul vopselei
Lungimea camerei metri
Latimea camerei metri
Inaltimea camerei metri
Numarul de usi
Numarul de ferestre
Adauga tavanul la calculul suprafetei
VĂ RUGAM SĂ RETINETI: Aceste calcule nu sunt menite sa dea mai mult decat o estimare aproximativa. Nevoia de vopsea precisa va varia in functie de mai multi factori, inclusiv metoda de aplicare.

Triunghi: Pentru a calcula suprafața unui triunghi se înmulțește înălțimea cu lățimea și se împarte totalul la 2.

Pătrat: Se ridică latura la pătrat.

Dreptunghi: Se înmulțește lungimea cu lățimea.

Cilindru: Când se cunoaste circumferința (distanța din jurul cilindrului), se înmulțește înălțimea cu circumferința. Când se cunoaște diametrul (de două ori raza cercului), se înmulțește diametrul cu 3,14169 a€“ Pi, și se obține circumferința. Rezultatul se înmulțește cu înălțimea.

Acoperiș arcuit: Se înmulțește lățimea cu lungimea și se adaugă o jumătate din totalul obținut. Acoperiș dreptunghiular: Se înmulțește lungimea cu lățimea și se adaugă o treime din total.

Conul: Se calculează aria bazei înmulțind raza cu 3,1416 (unitatea de măsură fiind picioare pătrate). Aria conului se calculează înmulțind circumferința bazei cu jumătate din înălțime. Pentru a obține aria totală a conului se adună aria bazei cu aria unei părți a conului. Muchiile deschise ale traverselor metalice profilate: fabricanții de echipamente vopsesc de obicei aceste traverse cu un prim strat. La revopsire, cu spray-ul, fabricanții recomandă că vopseaua să fie estimată vizualizând traversa ca pe o muchie solidă, și nu deschisă. Se dublează lungimea înmulțită cu lățimea pentru ambele lațuri.

Fascicule: Se înmulțește înălțimea cu diametrul mediu, iar rezultatul se înmulțește cu trei.

Cerc: Se ridică diametrul (lățimea) la pătrat, apoi se înmulțește rezultatul cu 7854.
Se ridică diametrul (lățimea) la pătrat, apoi se înmulțește rezultatul cu 7854.

Sferă: Se ridică diametrul (lățimea) la pătrat, apoi se înmulțește rezultatul cu 3,1416. Dacă nu se cunoaște diametrul, se poate obține măsurând circumferință și înmulțind-o cu 0,31831.

Garduri înlănțuite: Dacă vopseaua se aplică cu spray-ul, imaginați-vă aria ca pe ceva solid. Dublați întotdeauna necesarul de vopsea pentru ambele laturi. La estimarea cantității de vopsea pentru garduri inalnuite, trebuie luată în considerare metoda de aplicare, cea mai folosită și recomandată fiind cea cu un roller foarte lung.

Metale zimțate:
Foaie îndoită 2 1/2″: Pentru a afla lățimea înainte de îndoire, se înmulțește lățimea de după îndoire cu 1,08. Se va lua în considerare o adâncime de 5/8.
Foaie îndoită 2 1/4″: Pentru a afla lățimea înainte de îndoire, se înmulțește lățimea de după îndoire cu 1,11. Se va lua în considerare o adâncime de 5/8.