Gustul nostru în ce privește sălile de baie este din ce în ce mai rafinat. Am lăsat în urmă exclusivitatea dedicată funcționalității și am început să ne preocupăm de amenajarea băilor ca spații de relaxare, nu doar ca spații strict funcționale.  De la podele încălzite și căzi ultra-moderne până la televizoare cu ecran plat, amenajarea băii a devenit o cursă pentru conturarea unui spațiu dedicat comfortului și relaxării.

Mai mult decât atât, fiind un spațiu atât de particular, o provocare atât de mare pentru designerul de interior și imaginația sa, amenajarea băii poate constitui un avantaj competitiv în eventualitatea unei vânzări a proprietății. O baie modernizată poate vinde mai ușor casa și poate fi o investiție foarte bună.

Mai jos vă prezentăm câteva idei de modele  de băi care să vă inspire în reamenajarea acesteia:

Amenajări băi – Shabby Chic

Dacă te-ai obișnuit ca locul tău de relaxare să fie dormitorul, ce-ar fi să abordezi o schimbare de perspectivă?

Ce se întâmplă dacă brusc, pui la îndoială rolurile tradiționale ale camerelor și instalezi rebeliunea plină de relaxare în care baia deține rolul central?
Să spunem că baia ar putea deveni budoarul tău. Indiferent de tipul de lumină care ajunge în baia ta, Benjamin Moore îți poate pune la dispoziție o colecție de pasteluri într-o multitudine de nuanțe și tonuri care să răsfețe și cel mai pretențios ochi.

Vă invităm să mutați cursorul pe orizontală
Vă invităm să mutați cursorul pe verticală

Baia noastră

Ea deține 86 de produse cosmetice, el deține 4. Ea ar vrea să nu aștepte până termină el de bărbierit ca să se machieze. El ar vrea ca amenajarea băii să fie aerisită și curată. Ea ar vrea o culoare mai vibrantă decât alb. El ar vrea chiuveta lui, ea ar vrea o oglindă mare.

Dar amândoi ar vrea să se bucure de zâmbetele de dimineață, de războaiele cu spumă de ras și mai ales de o lumină plăcută în sala de baie. Ce-i de făcut? O oglindă enormă, două chiuvete cochete și culori pastelate pentru ca cei doi să se bucure de sala de baie.

Baia minimalistă

Firile mai tranșante și-ar putea dori ca acest aspect al caracterului lor să se regăsească și în locul cel mai intim din casă. O baie amenajată într-un stil foarte modern și minimalist va satisface cu siguranță orice fire pretențioasă, pentru care albul și negru sunt ștanțele negreșite ale eleganței clasice.

Baia mea. Micul secret al farmecului meu

O baie lungă cu spumă, la finalul unei zile extenuante, săruri parfumate, prosoape moi și un decor care emană feminitate cu fiecare centimetru pătrat de culoare. Baia nu mai este doar un loc unde urmărim stricta funcționalitate și nimic altceva. Amenajarea băii este de astăzi o provocare de stil pentru crearea unui spațiu foarte intim destinat relaxării.